Afirmacije za svaki dan

Zamislite kako bi bilo sjajno da nemate problema sa tokom svojih misli. Kako bi bilo sjajno kada bi inspiracija dolazila baš onda kada treba. Kada nikada više ne biste udarila u zid i zapeli na samom startu. I to je moguće. Možda ne baš “zauvek” i “nikad više”, ali malom promenom svog načina razmišljanja možete puno postići i lakše doći u kontakt sa inspiracijom.

Neki od najvećih (i najčešćih) razloga što nas kreativnost “ne sluša” su što se ne trudimo dovoljno, ne verujemo u sebe ili ne dozvoljavamo svojoj mašti da radi svoj posao. Afirmacije mogu da pomognu u tome. Elizabeth Gilbert i Julia Cameron isto preporučuju korišćenje afirmacija u okviru dnevne prakse. Njihovom primenom možete da opustite svoj um i omogućite inspiraciji i mašti da se neometano  kreću i razvijaju. Mogu se koristiti par minuta pre početka rada (post- Mali rituali), ili u sklopu neke druge dnevne rutine koju praktikujete, kao i ako se susretnete sa kreativnom blokadom.

Eric Maisel je rekao da “afirmacije nisu vezane za pravila. Mogu biti duge ili kratke, poetične ili obične. Ako vam se sviđa fraza i ako osećate da vam koristi, to je dobra afirmacija.”

Srećno stvaranje.