Afirmacije za svaki dan

Zamisli kako bi bilo sjajno da nemaš problema sa tokom svojih misli. Kako bi bilo sjajno kada bi inspiracija dolazila baš onda kada treba. Kada nikada više ne bi udarila u zid i zapela na samom startu. I to je moguće. Možda ne baš “zauvek” i “nikad više”, ali malom promenom svog načina razmišljanja možeš puno postići i lakše doći u kontakt sa inspiracijom.

 

Neki od najvećih (i najčešćih) razloga što nas kreativnost “ne sluša” su što se ne trudimo dovoljno, ne verujemo u sebe ili ne dozvoljavamo svojoj mašti da radi svoj posao. Afirmacije mogu da pomognu u tome. Elizabeth Gilbert i Julia Cameron isto preporučuju korišćenje afirmacija u okviru dnevne prakse. Njihovom primenom možeš da opustiš svoj um i omogućiš inspiraciji i mašti da se neometano  kreću i razvijaju. Mogu se koristiti par minuta pre početka rada (post- Mali rituali), ili u sklopu neke druge dnevne rutine koju praktikuješ, kao i ako  se susretneš sa kreativnom blokadom.

Eric Maisel je rekao da “afirmacije nisu vezane za pravila. Mogu biti duge ili kratke, poetične ili obične. Ako ti se sviđa fraza i ako osećaš da ti koristi to je dobra afirmacija.”

 

Srećno stvaranje.